Owner Tales
Si Weirdo HomoSapiens (:
Biology , I love you .
03 July 2013 | 6:17 PM | 0 wink
Assalamualaikum , hey hooo !
It's been awhile since the last update , dah masuk sem 3 ni lagi lah takda masa nak bernafas :/
Okay malas nak membebel panjang panjang haha
Today during the practical , i discovered something new and interesting ! haha
Serious gempak ahaha ini menyebabkan sayangku pada biology bertambah :3


okay lemme introduce to u'alls ..
ini dissecting microscope ya ,
nampak benda ber-chlorophyll dalam petri dish itu ??
itu Dryopteris sp . sejenis ferns dalam phylum Pteridophyta :)
tahu tak aku merepek apa ni ? tak kan ?
hahaha ignore kan saja ..


ini apaaa ???? :O
ini di-snap dari ocular lens berbekalkan phone cikai saya
yeahhh ocular lens i tell you !!
hebat tak ? err tak tahu apa itu ocular lens ?
hangpa tanya pakcik google naa :)

 tahu tak pokok paku pakis ??
ini lah dia under microscope :))
bulat bulat hitam tu spore dia.. cantik gituuuu !


Ini plak Selaginella sp :)


nampak tak tengah tengah tu ? 
itu ovary hibiscus sp , 
only biology student know what am i talking about hehe
reproductive organ for angiosperm .


kelopak bunga raya hehe

okay i have to rush to somewhere ! 
semoga berjumpa lagi :) 
adiossss !



Older Post | Newer Post
rawrr!
Heyyo. Selamat datang ke blog suci tanpa debu. Jika anda seorang yang kotor sila sanitize dulu tangan anda dengan Dettol sebelum masuk. Kbye .


budak comel :)


Jabatan Memori



Saya ada disini juga :)


Edited By Farzana